Den Helder

Kleurrijke Daily Mile-tegels cirkelen rond basisscholen De Schooten

Advertentie:

Den Helder – Elke dag een kwartiertje om school rennen of joggen met klasgenootjes. Dat is in een zin wat de Daily Mile inhoudt. In Den Helder zijn drie scholen en buitenschoolse opvang ’t Pontje en Kidzzclub Parlan aangesloten bij deze vorm van bewegen. En in De Schooten zijn vorige week nog eens twee routes uitgestippeld. Kleurrijke stoeptegels cirkelen rond basisscholen De Dijk en Schoter Duijn.

Zodra de scholen weer open gaan, kunnen de leerlingen deze routes rennend of wandelend afleggen. Het initiatief is een samenwerking van de wijkconciërge in de Schooten, MEE & de Wering, Team Sportservice Den Helder en Jongeren Op Gezond Gewicht. Jessica Glasbergen is bewegingsconsulent bij Team Sportservice: “We willen bewegen in de wijk stimuleren. Daar is de Dailly Mile een perfect middel voor. Het is heel eenvoudig, maar effectief en kan toegepast worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Minstens drie keer per week onderbreken kinderen de les vijftien minuten om in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen met klasgenoten. De impact kan heel groot zijn. Niet alleen de conditie van de kinderen, ook hun concentratieniveau, stemming en gedrag gaan vooruit.”

Geen wedstrijd
De nieuwste onderzoeken laten zien dat bij drie keer in de week een kwartiertje rennen het uithoudingsvermogen meetbaar verbetert. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek dat het Mulier Instituut uitvoerde. “Daarbij is meedoen aan de Daily Mile ook vooral leuk. In de frisse lucht met je vriendjes rennen. Het is absoluut geen wedstrijd en daarom kan iedereen meedoen. Ook kinderen die minder mobiel zijn of gym niet leuk vinden. Je hebt geen speciale gymkleding nodig, je kiest zelf of je wandelt, jogt of rent. En het duurt maar een kwartier”, enthousiasmeert de bewegingsconsulent.

Naast scholen in de Schooten, kunnen ook bewoners in verzorgingstehuizen – eigenlijk alle wijkbewoners – gebruik maken van de Daily Mile-routes. Wie ook aan de slag wil met de Daily Mile, kan contact opnemen met JOGG-regisseur Tanja Ites, tites@teamsportservice.nl. Meer weten? Neem contact op met Jessica Glasbergen Team Sportservice Den Helder, 0223-684726, jglasbergen@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button