Texel

Texel moest het doen zonder lammetjestocht

Texel – Het is op Texel tijdens Tweede Paasdag een jaarlijkse traditie, maar vanwege de Coronacrisis was er dit jaar geen lammetjestocht.

De lammetjestocht is een wandeltocht, georganiseerd door de Wandelsportvereniging “Het Gouden Bolletje”. De Wandeltocht vindt normaal plaats in de omgeving van Texel’s grootste dorp Den Burg. De mensen kunnen dan kiezen uit verschillende afstanden, namelijk 5,10,15,25 of 40 kilometer. Onderweg kunnen de mensen tuinwallen, schapen met hun lammetjes en typische Texelse schapenboeten zien.

De organisatie vond het onverantwoord om tijdens deze Coronacrisis, grote aantallen in te schrijven en over het oude land van het eiland te laten wandelen. Vandaar dat het besluit is genomen het dit jaar niet door te laten gaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button