Den HelderPolitiek

PVV: Veiligheid Den Helder moet beter

Den Helder – PVV fractievoorzitter Vincent van den Born vindt dat Den Helder onvoldoende veilig is. Dit stelt hij in een brief aan het gemeentebestuur, waarin hij hen verzoekt te kijken naar mogelijkheden om repressieve maatregelen in te zetten om “overlast en criminele activiteiten van hangjeugd, junks, GGZ-cliënten en asielzoekers aan te pakken”. Hierbij verwijst van den Born naar een recente opeenvolging van “zorgwekkende berichten in de media over criminele activiteiten”.

Recente beschieting Steengracht

De incidenten waarover de PVV zich zorgen maakt zijn de inbraak en diefstal op volkstuinencomplex Texelstroom, de recente beschieting van een woning aan de Steengracht en het toenemende aantal winkeldiefstallen in de stad. Berichtgeving hierover kwam op respectievelijk 11, 12 en 13 april naar buiten. “Hoewel het hier om verschillende criminele activiteiten gaat, maakt de PVV zich zorgen over de staat van Den Helder met betrekking tot veiligheid”, aldus de fractievoorzitter.

De partij ziet geen heil in de huidige aanpak, die te veel gericht is op preventie. In plaats daarvan moet volgens de PVV de “slagkracht van Handhaving worden uitgebreid”. Ook moet er onderzocht worden hoe private beveiligingsbedrijven een bijdrage kunnen leveren aan het veiliger maken van de gemeente. Als laatst moet er bij het Rijk gelobbyd worden voor meer blauw in de Helderse straten

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button