Texel

Vervanging walstroom- en drinkwatervoorzieningen haven Oudeschild

Advertentie:

Oudeschild – In opdracht van de gemeente Texel en met subsidie van de provincie Noord-Holland vervangt aannemersbedrijf Klaver de walstroom- en drinkwatervoorzieningen voor de scheepvaart in de haven van Oudeschild. De werkzaamheden vinden plaats van 15 april tot 1 juli. Gedurende deze periode kan dit enige hinder langs de kades van de haven veroorzaken.

Vervanging van de voorzieningen is noodzakelijk omdat de huidige voorzieningen niet meer voldoen aan de eisen van de tijd. Vervanging draagt bij aan een stillere haven en schonere lucht. Alle benodigde energie wordt lokaal opgewekt via het energienetwerk van het CIV smart grid en is volledig duurzaam. Naast het aanleggen van een nieuw walstroomnetwerk worden ook de drinkwatervoorziening voor schepen volledig vervangen. De werkzaamheden hiervoor starten eind april, de verwachting is dat beide voorzieningen 1 juli in gebruik kunnen worden genomen.

Zelfvoorzienend
Dankzij de samenwerking met CIV Texel (Visserijcoöperatie) wordt de haven in Oudeschild één van de eerste havens in Nederland die de walstroom volledig zelfvoorzienend opwekt. De gemeente Texel en CIV Texel hebben hiervoor een overeenkomst gesloten voor een periode van vijftien jaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button