Hollands KroonPolitiek

Gemeente staat garant voor lening Hospice het Tweede Huis

Advertentie:

Westerland – De gemeente Hollands Kroon gaat garant staan voor een lening van Hospice het Tweede Huis, dat besloot de gemeenteraad donderdagavond. In totaal gaat het om een bedrag van een half miljoen euro dat de stichting achter het hospice wil gebruiken om hun pand aan de Westerlanderweg te renoveren.

In totaal is met de renovatie van het pand een investering van 2,9 miljoen euro gemoeid. Daarvan moet 2,7 miljoen worden opgehaald vanuit bijvoorbeeld externe financiering, subsidies, donaties en schenkingen. Recentelijk organiseerde de stichting bijvoorbeeld een veiling, waarmee €6.000,- werd opgehaald. Ook is het mogelijk om als particulier of als bedrijf obligatieleningen van de stichting te nemen. Sommige partijen gaven grote schenkingen aan de organisatie.

Nu heeft het Tweede Huis een lening van het Restauratiefonds weten te bemachtigen. Daar moest de gemeente wel garant voor staan. Dat betekent als het ware dat de gemeente moet betalen wanneer de stichting de lasten niet meer kan opbrengen. Een debat was niet nodig: De raad stemde unaniem in.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button