Cultuur/NatuurJeugd

Kinderlezing Onze Duinen in School 7

Den Helder – Wetenschappers zijn heel nieuwsgierig. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) willen de onderzoekers graag alles weten van de zee en de duinen. In de meivakantie, op maandag 2 mei om 14:00 uur, komt Carlijn Lammers van het NIOZ een speciale kinderlezing geven in School 7.

Carlijn Lammers is onderzoeker in opleiding bij het NIOZ. Carlijn zal de kinderen alles vertellen over het ontstaan van de duinen, de rol die planten hierbij spelen en het samenspel van wind, zand en water. Met behulp van onder andere een presentatie vol mooie foto’s wordt de lezing gehouden. Daarna mogen de kinderen zelf aan de slag gaan met opdrachten. Het wordt een leuke interactieve en leerzame middag. De lezing is een ideaal uitje voor in de meivakantie.

Aanmelden
Deze activiteit is voor nieuwsgierige kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Deelname is gratis, maar wel graag even van te voren aanmelden via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button