Cultuur/Natuur

Kom de bij helpen bij De Helderse Vallei

Den Helder – De insecten om ons heen, zoals bijen, hebben bloemen en planten nodig om te kunnen leven. De bijen zijn nodig voor de bestuiving van gewassen. Daarom organiseert De Helderse Vallei binnenkort activiteiten om de bijen te helpen.

Op donderdag 21 april kunnen bezoekers tussen 15:00 en 16:00 uur zaadbollen komen maken bij De Helderse Vallei. Zaadbollen zijn kleine kleibolletjes met bloemzaadjes erin. Door deze zaadbollen op braakliggende stukjes grond te gooien, groeien daar straks bloemen uit met veel voedsel voor insecten, zoals bijen en vlinders. Deze activiteit kost € 0,50 per persoon en aanmelden vooraf is niet nodig. De dag daarna, op vrijdag 22 april, kunnen de zaadbollen dan geplant worden tijdens Nationale Zaaidag.

Nationale bijentelling
Op zaterdag 23 en zondag 24 april vindt de Nationale bijentelling plaats. Hoe meer kennis er is over bijen, hoe beter het wordt om de bij te helpen. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Meedoen met de Nationale bijentelling is makkelijk, ook als de deelnemer niet zoveel van bijen weet. Tel op 23 of 24 april een half uur de bijen in de tuin of op het balkon met behulp van een telformulier en geeft daarna de resultaten door via de website. Op deze website is het telformulier en meer informatie. Vorig jaar werd de Honingbij het meest geteld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button