Den HelderPolitiek

Nog geen nieuwe informateur voor Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Tijdens de extra bijeenkomst van het presidium op donderdagavond kon Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder nog geen informateur presenteren. Assorgia wil iemand die buiten zijn eigen netwerk staat, daarom duurt het iets langer.

“Ik heb Silvio Berlusconi benaderd, maar die kon niet”, grapte Assorgia bij het begin van de vergadering aan de Kerkgracht. De voorman van Beter voor Den Helder heeft met meerdere mensen gesprekken gevoerd, maar de uiteindelijke kandidaat is nog niet gevonden. Het moet het liefst iemand worden van buiten de coalitie: “Iemand die als het ware boven de partijen staat”, aldus Assorgia. “Iedereen moet op nul beginnen.”

Misschien morgen al
Dat betekent voor Beter voor Helder dat zij de komende gesprekken op dezelfde manier ingaan als de andere partijen. De opdracht voor de informateur werd donderdagavond dan ook gezamenlijk opgesteld. Die houdt in dat de informateur op basis van programma’s en een goede verstandhouding een zo breed mogelijke meerderheid moet vinden. Geen van de partijen had er bezwaar tegen dat de nieuwe informateur de verslagen van het eerdere informatieproces mag inzien.

Het hoeft niet lang meer te duren voordat de nieuwe informateur bekend is: “Dat kan al morgen zijn”, zei Assorgia. Wanneer de persoon in kwestie is gevonden wordt dit eerst aan de fractievoorzitters bekend gemaakt. Vervolgens wordt er een nieuwe vergadering van het presidium georganiseerd waarin de partijen met de informateur in gesprek kunnen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

6 reacties

  1. Wat de flapdrol Assorgia met Berlosconi gemeen heeft is dat het beiden clowns zijn. Deze notoire querulant heeft niets met politiek en alles met macht. Wanneer gaat het muntje bij de andere verliezende partijen vallen, of blijft men deze charlatan naar de ogen kijken? Na de verliezen van de verkiezingen een grote schande, niet voor eerste keer en zeker niet de laatste keer dat de Helderse kiezers worden geschoffeerd.

  2. Dat viel mij ook op dinsdagavond: uit niets bleek dat de zittende coalitie iets begrepen had van het pak slaag wat ze van de kiezer voor hun beleid kregen. Nee, het leek wel heel sterk op een vooraf geprogrammeerde uitvoering van een samenzwering tussen de verliezende partijen! Zelfs de burgemeester: eerst zou hij niet aanwezig zijn, toen weer wel, het paste in het draaiboek. Wat een toeval toch allemaal! Let wel bestuurders : de kiezer is weer met dedain het bos in gestuurd, er komt een moment dat ze helemaal niet meer kiezen, en dan heeft u alle mandaten verloren!

  3. Het vorige college kreeg de steun van 11% van de bewoners, vooral vanwege de stadhuiszaak. De coalitie wil gewoon verder regeren, met de belangenverstrengling van stadhuiszakkenvuller Assorgia en zijn meehuppelende raadsleden, en het onwettig bouwen van een stadhuis, er is immers geen Raadsbesluit locatie. Wethouder Kos, die een grote rol speelde in de rampzaak Scholte, heeft met twee zetels weer het hoogste woord. Assorgia moet weg, Zeestad ook, de stem van de kiezer, geen stadhuisbouw, moet worden gerespecteerd, dan pas komt er enig vertrouwen. De politiek in Den Helder is doodziek. Alleen de ego’s tellen, de burger niet.

  4. @ van Kiuk : waarom heb jij jezelf niet beschikbaar gesteld in de politiek ? Als ik jou stukken moet geloven staat 99% van de bevolking achter jou .Over ego’s gesproken !

  5. He (pils)kuiken : heb je de Helderse krant van vandaag al gelezen ? Ik had het niet beter onder woorden kunnen brengen.
    Precies wat Piet klinknagel al tijden hier onder de aandacht brengt.

Wellicht ook interessant

Back to top button