Hollands KroonPolitiek

Raad stemt in met krediet voor geluidsscherm A7

Advertentie:

Wieringerwerf – De nieuwe gemeenteraad van Hollands Kroon heeft tijdens de eerste raadsvergadering donderdagavond unaniem haar akkoord gegeven aan het vrijmaken van een voorbereidend krediet ten behoeve van het geluidsscherm langs de A7 bij Wieringerwerf. In de aanloopfase naar de bouw is €50.000,- nodig voor onderzoeken en ontwerpen.

Er wordt door de huidige bewoners rondom de Terpweg al jaren geklaagd over geluidsoverlast. Tot voor kort wilde het Rijk niet meewerken aan een scherm, omdat het om te weinig inwoners zou gaan op wie de situatie betrekking heeft. Nu er nieuwbouw langs de Terpweg op de agenda staat zijn de gesprekken met Rijkswaterstaat gekanteld. Vanaf medio 2021 geeft het bestuur aan dat zij toestemming geven voor het geluidsscherm. Het scherm zal in eigendom, beheer en onderhoud bij Hollands Kroon komen.

Op een later moment zal via een een raadsvoorstel de rest van het krediet aan de raad worden aangeboden. Dit krediet, alsmede de kapitaallasten voor het scherm zelf worden meegenomen in de meerjarenbegroting 2021-2026.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button