Uitgaan

Yoràn Vroom Group Of Friends in JazzClub Nieuw & Diep

Den Helder – JazzClub Nieuw & Diep presenteert op zondag 17 april (1e Paasdag) een sensationele topact: Yoràn Vroom Group Of Friends. Alle echte muziekliefhebbers van Den Helder en wijde omgeving zullen dit optreden niet willen missen. Yoràn Vroom (1991) begon al heel jong achter de ‘potten en de pannen’ en ontwikkelde zich snel tot een drumtalent van de buitencategorie. Op 12-jarige leeftijd ontdekte hij de vermaarde jazzrockdrummer Billy Cobham, die zijn grote inspirator werd.

Hij studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les kreeg van onder andere Eddie Veldman, de legendarische Surinaams-Nederlandse slagwerker en werd onderricht in de West Afrikaanse percussie door Ponda O’Bryan. Al snel werd hij ontdekt als een bijzonder musicus en speelde hij met internationale grootheden als Frank McComb, Ed Motta en de van Snarky Puppy bekende organist Cory Henry.

In Nederland speelde hij onder anderen met Waylon en met zangeres Kim Hoorwe, met groot succes ook in Windkracht 13 in Den Helder in 2019. Yoràn is wekelijks te zien op TV als één van de twee vaste huisdrummers in Matthijs Draait Door. Hij is pas begin dertig en behoort nu al tot de Nederlandse en Europese top.

Group of Friends
Hij komt naar Den Helder als leider van zijn eigen band Group Of Friends, met daarin zijn jongere broer, percussionist Yariv Vroom. De groep bestaat verder uit de West-Afrikaanse Fantison Arabyde, die ‘Mandika’ percussie speelt en de Israëlische saxofoonvirtuoos Itai Weismann op de EWI, een ‘rietsynthesiser’. Samen met basgitarist Nathaniel Klumperbeek en Timothy Blanchet op piano en elektronische keyboards, maakt deze band prachtige, vitale muziek, waarin uiteraard de groove een zeer belangrijke rol speelt, maar die ook veel subtiele momenten kent. Dampende ritmiek wordt afgewisseld met sferische, filmische intermezzo’s. De beheersing van de dynamiek en het fantastische samenspel maken elk optreden tot een feest voor hoofd, heup en hart.

Yoràn Vroom Group Of Friends, zondag 17 april 2022 in JazzClub Nieuw & Diep. Theater de Kampanje, Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.45 uur. Kaarten verkrijgbaar bij Theater De Kampanje voor € 15,-. Meer info via www.nieuw-diep.nl/yoran-vroom-group-of-friends/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button