Uitgaan

Haaien voeren in Fort Kijkduin tijdens de meivakantie

Den Helder – Fort Kijkduin heeft in de meivakantie weer verschillende activiteiten op het programma staan. Bij het museum kunnen bezoekers dwalen door de ondergrondse tunnel, de geschiedenis van het fort ontdekken en een kijkje nemen in het vernieuwde Noordzee-aquarium. De meivakantie duurt van 24 april tot en met 5 mei.

Ook vinden er in de meivakantie visvoerrondleidingen plaats door het Noordzeeaquarium van Fort Kijkduin. Een dierverzorger neemt bezoekers mee en vertelt alles over de vissen, hun manier van eten en hun speciale dieetwensen. Om 12:30 uur is er een rondleiding door het Wrakkenbak of Doorlooptunnel, om 14:30 uur is de Inktvis demonstratie en om 15:30 uur worden de kleine dieren gevoerd. Tijdens de schoolvakanties zijn er alleen op vrijdag geen visvoerrondleidingen.

Bezoekers kunnen de dieren ook zelf voeren. Bij het aquarium staat een visvoerautomaat waar voor €1,- per zakje wat garnalen of mosselen gekocht kunnen worden. Met de garnalen kunnen de haaien uit de hand gevoerd worden. De roggen zijn dol op mosselen. Visvoer is te koop zolang de voorraad strekt.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button