VV Succes nieuwe koploper na zege in De Koog

Hippolytushoef – vv Succes heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen van De Koog. Door de overwinning stijgt de ploeg uit Hippolytushoef naar de eerste plek in de vierde klasse.

Het hoofdveld van De Koog was onbespeelbaar en daarom werd uitgeweken naar het kunstgras van Texel ’94. Succes moest het doen zonder de geblesseerde Toine Bugel en Jeroen Norder. Gelukkig voor het team kon Bart de Kleine wel weer spelen. Merijn van de Bie mocht door de blessure van Jeroen Norder op ’10’ starten. Hij kon hij zijn uitstekende spel net niet bekronen met een doelpunt, al had hij dat gezien zijn goede spel zeker verdiend.

Trainer Ben Visser: “De eerste tien minuten kwamen we goed weg met twee foutjes achterin.” Daardoor stond het met rust nog steeds 0-0. In de tweede helft kon na een goede opgezette aanval de bal bij Bram Dekker, die zich geen moment bedacht en de doelman kansloos achterliet. Even later knalde dezelfde speler de bal net naast het doel.

Aantrekkelijk duel
Na een uur spelen had Ton Kamp van vv Succes de pech dat zijn inzet op de lat terecht kwam. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook kansen. Het bleef dan ook een aantrekkelijk duel. In de 68e minuut werd het door een eigen doelpunt 0-2 en was de wedstrijd beslist. Even leek Succes nog verder uit te lopen: drie minuten voor tijd werd een treffer van Luc schouten echter afgekeurd wegens buitenspel.

Visser was na afloop een gelukkige man. “Vandaag hadden we een fase in tweede helft van tien tot vijftien minuten waarin heel veel fout ging. Daardoor bleef de Koog zeer gevaarlijk, vooral uit spelhervattingen creëerden ze veel mogelijkheden. Gelukkig hebben we als team hard voor elkaar gewerkt en leverde het geen schade op. We hebben vandaag alles gegeven om de koppositie te veroveren en dat hebben we gelukkig als team voor elkaar gekregen.”

Volgende tegenstander
Zondag 12 november speelt Succes thuis tegen Zeemacht, dat op de een na laatste plek van de ranglijst staat. Het team van Visser zal deze tegenstander echter absoluut niet onderschatten. “De eerste plek smaakt goed, en die willen we voorlopig zeker vasthouden.”