Hollands KroonPolitiek

Onttrekkingsbesluiten voor parkeerplaatsen Nieuwe Niedorp en Barsingerhorn

Anna Paulowna – Aan de gemeenteraad Hollands Kroon worden binnenkort twee onttrekkingsbesluiten voorgelegd voor een openbaar parkeerterrein de Vijverhof aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp en twee parkeerplaatsen aan de achterzijde van ’t Raedthuys aan de Heerenweg in Barsingerhorn. Alhoewel de verkoop van de grond al eerder tot stand is gekomen, zijn de onttrekkingsbesluiten voor beide parkeerplaatsen in Nieuwe Niedorp en Barsingerhorn nog niet formeel afgehandeld.

De panden De Vijverhof in Nieuwe Niedorp en ’t Raedthuys in Barsingerhorn zijn respectievelijk in 2015 en 2019 verkocht aan derden. Bij de verkoop van de panden is ook de grond van de parkeerplaatsen die in het openbare gebied aanwezig waren, verkocht. Deze parkeerplaatsen zijn ondertussen in gebruik genomen door de gebruikers en bewoners van de panden.

Gelijktijdig met de verkoop hadden ook de benodigde onttrekkingsbesluiten aan de raad voorgelegd moeten worden. Indien openbare grond verkocht wordt aan een particulier, dan dient dit gebied aan de openbaarheid onttrokken te worden. Dit is destijds per abuis niet gebeurd. Om het geheel formeel en juridisch op de juiste manier af te ronden, worden alsnog de onttrekkingsbesluiten aan de raad voorgelegd.

Indien de gemeenteraad bovengenoemde onttrekkingsbesluiten goedkeurt, is het formeel alsnog goed geregeld. Mochten belanghebbenden het niet eens zijn met het besluit, kan nog wel bezwaar aangetekend worden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button