Hollands Kroon

Geef bijen en vlinders een thuis

Hollands Kroon – Planten staan in bloei en het is volop voorjaar. Een mooi moment om in de tuin aan de slag te gaan. Met het nieuwe inspiratiemagazine wordt iedereen op weg geholpen. Het document staat vol handige tips en interessante feitjes. Zo maakt iedereen van de tuin een mooie plek voor mens en dier. Vergroen de tuin en geef bijen en vlinders een thuis.

In Hollands Kroon vindt de gemeente een gezonde leefomgeving belangrijk. Daarom plaatst zij per jaar 500 nieuwe bomen en zaait ze veel extra bloemen. Zo wordt de gemeente een beetje groener en krijgen insecten en andere kleine dieren een woonplek. Door extra groen aan te brengen zorgen mensen thuis ook voor meer leven in de tuin.

Kieskeurig
In het inspiratiemagazine staan slimme tips zelf aan de slag te gaan. Bijen zijn bijvoorbeeld heel kieskeurig. De meeste wilde bijen zijn echte fijnproevers en snoepen graag van suikerrijke nectar. Door de goede bloemen of planten te plaatsen, helpen mensen te voorkomen dat deze bijen uitsterven. Met kleine acties brengt iedereen de tuin of het openbare groen vol kleur en geur. De uitgebreide plantenlijst in het document helpt bij het kiezen voor de goede planten voor bijen en vlinders.

Haal inspiratie op uit de mooie foto’s in het inspiratiemagazine en ontdek wat zelf kan worden gedaan. Via de website Denk kunnen mensen ideeën insturen een stukje groen op te knappen.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button