Den HelderZakelijk

Stadsherberg Helsdeur opent haar deuren

Den Helder – Een pub, een muziekcafé, een Bed & Breakfast, Stadsherberg Helsdeur is het allemaal tegelijk. Met het verdwijnen van ’t Boerenverdriet aan de Zuidstraat, is ruimte ontstaan voor een nieuwe plek waar iedereen welkom is. Uitbater Vincent Zomer, tot voor kort eigenaar van Rockcafé de Engel, opent de deuren per 14 mei.

“Ik kijk ernaar uit”, vertelt Zomer. “Een nieuw concept met het authentieke gevoel van een Engelse pub. Stadsherberg Helsdeur moet een plek zijn waar je ’s middags met je gezin wil zitten, in de tuin een drankje met vrienden doet en waar je ’s avonds het kroeggevoel vindt. Net als ’t Boerenverdriet hebben we kamers te huur en op den duur zullen we een kleine kaart gaan voeren voor gasten met lekkere trek. Verder nemen we het hart van De Engel mee. De schilden en de zwaarden zijn terug, net als de gastvrijheid.”

Muziek
Zomer kiest bewust voor een breder publiek. De muziekkeuze zal dat dus ook zijn. “Alles tussen de jaren ’20 en nu. Van Billie Holiday tot Billie Eilish, van P!nk tot Floyd, Chuck Berry tot Buckcherry en van Edith Piaf tot de Editors. Een hitcafé zal het niet worden, daar zijn we te eigenwijs voor, maar er is wel ruimte voor veel verschillende stijlen.” Dat geldt ook voor het live aanbod. Zomer: “Zodra het weer kan, laat ik graag bandjes komen voor een goeie pot live muziek. Daarnaast wil ik gelegenheid bieden aan meer podiumkunst, pubquizzen, plaatjesdraaiers en alles wat we nog meer kunnen bedenken.”

De tuin van Stadsherberg Helsdeur is open tussen 12.00 en 18.00 uur. Als vanaf 19 mei de aangekondigde versoepelingen doorgaan, zal dat tussen 10.00 en 20.00 uur worden. De B&B mag al gasten ontvangen. Zodra de regels voor de horeca dat toelaten volgt het café.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: