Kop van Noord-Holland

Team Sportservice en handbalclubs houden voorrondes NK Stoepranden

Kop van Noord-Holland – De voorrondes van het NK Stoepranden vinden in 108 steden door heel Nederland plaats en 15.000 kinderen doen mee. Breezand, Nieuwe Niedorp, Petten, Schagen, Hippolytushoef, Anna Paulowna en ’t Zand zijn daar zeven van. Marjolein Hagen en Esther de Vries nemen de organisatie namens Team Sportservice voor hun rekening. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK in 2021 voor de vijfde keer. Op vrijdag 21 mei is er een voorronde in Breezand.

“We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren”, licht Marjolein Hagen de deelname toe. “Het was nog best spannend, want er waren zoveel aanmeldingen dat ze niet allemaal gehonoreerd konden worden. Maar gelukkig kregen we een mail dat we geselecteerd in zeven dorpen in Hollands Kroon en Schagen.”

Stoepranden
Stoepranden is een laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden samen buiten te spelen.

De voorrondes voor het NK in de zeven wijken zijn echter alleen weggelegd voor jeugd tussen 6 en 14 jaar. De buurtsportcoach licht toe: “We hebben twee categorieën: 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. Per gemeente stromen twee kinderen uit beide categorieën door naar de landelijke finale. Dat is op een zondag in september. De voorrondes zijn op de handbalvelden van zeven verenigingen.”

Jantje Beton
Dit jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement.

Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan op Noord-Holland Actief. Meer informatie via Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of Esther de Vries: edevries@teamsportservice.nl.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button