Sport

Den Helder Suns Dames gehuldigd met 16e landskampioenschap

Advertentie:

Den Helder – In een met jeugd(teams) en supporters uitgedoste sporthal Sportlaan zijn zaterdagavond de Den Helder Suns dames gehuldigd. Het was het zestiende landskampioenschap voor de Helderse basketbalsters en de tweede op rij.

Onder luid applaus werd de veroverde beker de zaal binnen gedragen door Janiek van Veen en Sarah Curran. Het kampioensteam werd allereerst toegesproken door wethouder Peter de Vrij, die aangaf heel erg trots op het team te zijn en dat de sportvrouwen Den Helder andermaal op de kaart hebben gezet. Met een bloemetje werden zij namens de gemeente Den Helder van harte bedankt. Het spektakel werd aan elkaar gepraat door Kim Smit. Zij riep in volgorde van leeftijd de jeugdteams naar voren. Zij mochten hun felicitatie doen aan de dames van het eerste team.

Sommige teams hadden een dansje ingestudeerd en anderen stelden weer nieuwsgierige vragen aan hun idolen. Ook kwam de trotse voorzitter Tim Toornstra aan het woord, die iedereen bedankte. Als Meindert van Veen de microfoon in handen krijgt, brengt hij een lied ten gehore wat vele generaties teruggaat. Een feest der herkenning voor de gewezen en huidige basketbalsters en een kennismaking met de zangkwaliteiten van Van Veen voor de nieuwe lichting. Met een DJ en gezellige muziek bleef het nog lang onrustig in de Sporthal.

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button