Hollands Kroon

Hollands Kroonse Uitdaging geeft boeken weg ter leesbevordering

Advertentie:

Hollands Kroon – De Hollands Kroonse Uitdaging kreeg via de Nederlandse Uitdaging een interessant aanbod voorgeschoteld. Het kreeg namelijk een grote hoeveelheid boeken aangeboden die de leesvaardigheid moeten bevorderen.

Deze donatie komt van VBK Media/KokBoekencentrum Uitgevers, in samenwerking met het Centraal Boekhuis. Het gaat om het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Het boek is in het Nederlands vertaald door Arthur Japin. Deze actie sluit aan op het gedachtegoed van de auteur, die zich in eigen land inzet voor leesbevordering onder kinderen. Hij vertelde eens in een interview dat boeken helpen kinderen zichzelf en de wereld te ontdekken en hen uitnodigen om na te denken over hun eigen welzijn.

Deze boeken konden worden opgehaald in Lelystad. Dit werd gedaan door matchgroeplid Jan Kielstra en hij nam er zoveel mogelijk mee. Voor 130 boeken had hij direct al een goede bestemming. Die gingen naar de Voedselbank in Anna Paulowna. De Hollands Kroonse Uitdaging voorziet verder alle bezoekers van Project XL – Voor smalle beurzen, van een boek. Daarnaast zijn er al boeken verzegd aan de vrije school in Alkmaar. Omdat Jan meer dan duizend boeken meenam, werd er ook samenwerking gezocht met het Boetje van Present in Middenmeer. Daar zijn de boeken opgeslagen en worden onder de doelgroep uitgedeeld.

Mensen die ook interesse hebben in één of meerdere boeken, kunnen contact opnemen met de Hollands Kroonse Uitdaging via info@hollandskroonseuitdaging.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button