Hollands Kroon

Testfietsers gezocht voor Doortraproute over Wieringen

Hollands Kroon – Team Sportservice roept alle liefhebbers op om de de eerste Doortraproute over Wieringen te testen. Hoe kunnen mensen helpen? “Fiets de route en vertel ons wat goed, minder goed of misschien slecht is. Je helpt ons – en jezelf – een stukje verder in onze missie: veilig fietsen tot je honderdste,” aldus Freek de Kort van Team Sportservice.

De Kort woont op Wieringen. “Ons eiland is een prachtig, glooiend gebied dat bij uitstek geschikt is voor fietsers. Maar een fietsroute mag pas de titel Doortraproute voeren als deze door en door onder de loep genomen is door onze doelgroep: de 55-plusser die van fietsen houdt. Daarom hebben we hun mening keihard nodig. Zo maken we de Doortraproute mooier, leuker én… het allerbelangrijkst: veiliger.”


Bankjes en gevaarlijke situaties

De route is zo’n 25 kilometer lang. Op de routekaart staan ook bankjes om even op te laden en gevaarlijke situaties. “Maar het kan natuurlijk best zijn dat er fietsers zijn die nog andere onveilige plekken tegenkomen. Dat horen we dan heel graag, want Doortrappen gaat vooral om veilig fietsen. En dat zo lang mogelijk”, aldus de buurtsportcoach.

Download de route

De routekaart en beschrijving zijn te downloaden via de website van Team Sportservice. Deze is te downloaden. Op deze pagina is ook het enquêteformulier te vinden. Meer weten? Neem contact op met Freek de Kort via fdekort@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 0224-214774.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button