Uitgaan

Vogelexcursie naar Balgzand

Advertentie:

Den Helder – Welke vogels broeden op de schorren bij Balgzand? Dat is op zondag 22 mei van 12:30 tot 15:00 uur met gidsen van Landschap Noord-Holland te ontdekken. Het wordt een bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar bezoekers zoveel vogels bij elkaar kunnen zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.

Het broedseizoen is volop aan de gang en dat is een spannende tijd. Normaal gesproken is Balgzand afgesloten voor publiek, maar tijdens deze excursie mogen de deelnemers mee om zelf alle vogels te zien en de bijzondere sfeer te beleven. Broedvogels, zoals de lepelaar, tureluur, kluut, visdief, scholekster en maar liefst vier soorten meeuwen, broeden hier graag op de schorren langs de dijk. Vlak bij hun rijk gedekte tafel de wadbodem. Ook biedt Balgzand een goede rustplaats voor trekvogels, zo goed dat ze soms zelfs hun reis naar het noorden nog wat uitstellen. Is hun verenkleed al gewisseld naar het zomertenue, dan valt er veel te genieten.

Neem een kijkje in dit prachtige gebied. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk. Vanaf het vertrekpunt wandelen of fietsen de excursiegangers samen met de gids richting het uitkijkpunt. Er zijn fietsen aanwezig bij ’t Kuitje, en de koffie staat klaar. Een verrekijker meenemen is een aanrader. Er is een telescoop beschikbaar.

Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren via de website of ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Bij deze excursie is ook een Duitstalige gids aanwezig. Vertrekpunt is het Natuurinformatiepunt ’t Kuitje Oostoeverweg 80.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button