Cultuur/NatuurDen Helder

Klassieke zang met orgel en piano in Petrus en Pauluskerk

Advertentie:

Den Helder – In de Petrus en Pauluskerk vindt op zaterdagavond 20 mei 2023 een klassiek concert met werk van de Italiaanse componist Giacomo Carissimi plaats.

Deze componist uit de zeventiende eeuw bracht moderne invloeden uit de opera in de kerkmuziek en was een inspiratiebron voor Monteverdi. Het programma bestaat onder meer uit “Jephte” en andere werken van Carissimi, uitgevoerd door zangensemble “La Perla Vocale” en organist/pianist Ronald van der Veen.

Het concert begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

1 reactie

 1. Dit is een uitgelezen kans om eens helemaal ´voor noppes ́ met een prachtig oratorium in aanraking te komen!
  Bak desnoods een lekkere cake en zeul die mee naar binnen! Of reis zo nodig desnoods volledig anoniem af zodat men niet weet waar u bent wanneer u bang bent om op weg naar een kerk door buurtgenoten gezien te worden.;)
  Wanneer je met deze klassieke muziekstijl in aanraking komt verwerf je namelijk zonder meer inzicht over je eigen bestaan, linksom of rechtsom zal dat gaan gebeuren. Al bent u er maar 5 minuten. Iedereen is namelijk ontvankelijk voor klassieke muziek, de ´blokkade´ is puur sociaal-maatschappelijk, anders gezegd, hij bevindt zich slechts in uw gedachten en zorgt ervoor dat u stil blijft staan waar voortgang uw leven juist de moeite waard maakt..
  De kans is dan ook groot dat u er wat langer dan 5 minuten blijft zitten wanneer u eenmaal de stap genomen heeft. Het 1 kan niet zonder het ander begrijpt u wel? Uzelf beperken tot (een) enkele muziekstijl(en) sluit andere meesterwerken en zo direct ook een ´meesterlijk begrip´ van het leven uit. Zelf ́vreet ́ ik daarom werkelijk van alles en dat loopt ´van punk tot klassiek´. Net zoals ik me ´beweeg´ tussen sporten en roken, snelheid en rust of dag en nacht.
  Bij mij ´viel het klassieke kwartje ́ trouwens via de bioscoopfilm ´Diva´, dat gebeurde in 1981. Nee, ´dónderde het kwartje´ moet ik zeggen, het kwam namelijk bij me binnen als een mokerslag. Ik hoorde de sopraan Wilhelmenia Fernandez in de film een acte/aria uit ´La Wally ́, een relatief onbekende opera, zingen en wel het nogal theatrale nummer; ´Ebben? Ne andró lontana. ́ En ik was meteen verkocht en ´voor het leven´.
  Later volgde nog het jarenlange gevecht om de allermooiste versie maar dat je die ooit zult vinden is natuurlijk fictie. Net zoals een bestaan zonder de invloed van klassieke muziek geen realiteit kan zijn.

Wellicht ook interessant

Back to top button