Den HelderSportVideo

Tranen van geluk bij kampioenschap Feyenoord in Café de Bank (video)

Den Helder – Precies zes jaar na het laatste kampioenschap is Feyenoord weer de beste van Nederland. De kampioenswedstrijd werd door de supporters overal gevierd, dus ook in Café de Bank in Den Helder. Na het laatste fluitsignaal was het één grote feestvreugde in het café. Bij sommige fans kwamen er zelfs tranen van geluk tevoorschijn.

De Bak bestaat al 26 jaar. In het café wordt veel gebiljart en gedart, maar er wordt vooral ook veel sport gekeken. Supporters van AZ, Ajax en Feyenoord zitten door elkaar heen en kijken gezamenlijk naar voetbal. Zondagmiddag was het café voor een groot deel gevuld met Feyenoord supporters die graag met elkaar het kampioenschap wilde vieren. De spanning was al snel weg door twee vroege doelpunten van de Rotterdammers. Na een kwartier kon er al gejuicht worden door een doelpunt van Idrissi en niet veel later scoorde Gimenez de 2-0. Vlak na rust viel de beslissing in de wedstrijd door een doelpunt van Igor Paixao. Daarna barstte het feest helemaal los en werd er in volle borst meegezongen met ”You Never Walk Alone”, tot tranen aan toe.

“Geweldig! Wij zijn kampioen, ole, ole”, riep een vrolijke Nicole nadat Feyenoord kampioen werd. Ze is opgegroeid met Feyenoord: “Mijn vader is diehard Feyenoorder en mijn broer heeft drie weken geleden al een tatoeage gezet met Feyenoord kampioen 2022-2023.” Feyenoord-fans Ron en Dirk riepen vooraf al dat Feyenoord met 3 of 4-0 zou gaan winnen en na de wedstrijd waren ze ook ontzettend blij: “We waren gewoon de betere, we hebben dit seizoen gewoon goed gevoetbald.” Als het aan Chantal ligt kunnen ze volgend jaar weer feest vieren: “We gaan volgend seizoen weer voor het kampioenschap”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button