Sport

Basketballers BV Noordkop-Suns 2 in finale van Promotiedivisie

Advertentie:

Den Helder- Den Helder Suns 2 neemt het aanstaande zondag, op eerste pinksterdag om 17:00 uur, in een op voorhand spannende confrontatie in het Topsportcentrum in Almere op tegen Hot Pepper Heat uit Zwanenburg. Het duel betreft de finale van de Promotiedivisie.

Het seizoen begon vol uitdagingen voor DH Suns 2 in de promotiedivisie. Ondanks het gebrek aan een vaste coach, assistent-coach en teammanager, hebben ze een indrukwekkend parcours afgelegd. Onder leiding van playing coach Barry Lafebre en Terence Robinson, met slechts één trainingsdag per week en veel afwezigen door werk of blessures, heeft het team een opmerkelijk seizoen gedraaid. De toevoeging van drie spelers uit Suns 1 versterkte het team verder.

Na een moeizame start eindigde Suns 2 op de derde plaats in de competitie. In de behaalde play-offs streden ze tegen Leiden en Groene Uilen uit Groningen. Met de steun van fanatieke supporters boekten ze overwinningen en bereikten ze de finale. Hot Pepper Heat, de tegenstander in de finale, versloeg Lokomotief uit Rijswijk, die vier keer op rij kampioen was geworden, in de halve finale.

Intense strijd
De weg naar de finale was niet gemakkelijk, maar de spelers van Suns 2 hebben bewezen dat ze tot grote prestaties in staat zijn. Zondag kijken fans en supporters uit naar een intense strijd om de titel in de Promotiedivisie, de basketballers worden al gevolgd door en touringcar vol supporters. Vanwege de grote belangstelling is een tweede touringcar in optie.

Aanmelden voor de finalewedstrijd in Almere kan via Whats-app, voor donderdag, bij Aisha Flagge – Lewakabessy op tel 0615878370, ook bereikbaar voor meer informatie. Om 14: 00 uur vertrekken de bussen vanaf sporthal Quelderduijn. De busreis kost ongeveer €30,- per persoon (bij meer deelnemers wordt de reis goedkoper). Entreekaarten zitten bij de busprijs inbegrepen.

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button