Den Helder

Gemeente Den Helder organiseert inkoopactie voor energiebesparende maatregelen

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder organiseert een inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Daarmee wil de gemeente het verduurzamen van woningen door haar inwoners stimuleren. Vrijblijvend inschrijven voor de actie kan tot en met 14 juli 2024 via www.winstuitjewoning.nl/denhelder/inkoopactie.

Deze inkoopactie biedt woningeigenaren de mogelijkheid te kiezen voor isolatieglas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Deelnemers krijgen vrijblijvende, op maat gemaakte offertes. “Er wordt gezorgd voor uitvoerders die aan strenge eisen voldoen”, garandeert de gemeente. De actie is een samenwerking tussen de gemeente en de organisatie ‘Winst uit je woning’.

Wethouder duurzaamheid Peter van Diepen moedigt inwoners aan gebruik te maken van de inkoopactie: “Verduurzamen is iets waar we met elkaar een verantwoordelijkheid in hebben. Deze inkoopactie kan huiseigenaren net over de streep helpen in het verduurzamen van hun woning. Alle beetjes helpen. Laat u informeren en benut de voordelige prijzen van energiebesparende maatregelen.”

Online informatieavond
Op 28 mei om 19:30 uur wordt een online informatieavond georganiseerd. Tijdens deze avond wordt informatie verstrekt over de inkoopactie, de energiebesparende maatregelen en een eventuele subsidie. Aanmelden voor deze informatieavond kan via www.winstuitjewoning.nl/denhelder/inkoopactie.

Verder kunnen vragen over de inkoopactie gesteld worden aan de servicedesk van ‘Winst uit je woning’ door te bellen naar 023-5836936.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

4 reacties

  1. Afgezien het gegeven dat die verduurzaming onderdeel is van een dramatisch mislukkende energietransitie ziet Van Diepen er geen been in om het bedrijfsleven met goedkope aanbiedingen uit te manoeuvreren . Wie hebben daar persoonlijk voordeel bij zo vraag ik mij af.

  2. De gemeente ( lees de linkse coalitie) dramt over verduurzamen omdat wij allen het belang van verduurzaming niet inzien. Wij weten dat dit duurzaam gedoe een verdienmodel is

  3. Het wordt tijd dat de gemeente wordt verduurzaamd. Nu wordt ons belastinggeld verspild aan ambtenaren kosten ingezet voor dit soort ( en andere) zinloze activiteiten.

  4. Op de site winstuitjewoning staat bij de maatregelen niet de installatie van een (hybride) warmtepomp. Deze staat wel vermeld in de brief van de gemeente en in dit artikel.
    Onlangs heb ik (ook via de gemeente) door Susteen een advies laten opstellen. In mijn situatie kwam de terugverdientijd van een hybride warmtepomp uit op 15,8 tot 22 jaar. Dus eigenlijk snap ik ook wel dat deze investering niet op deze site wordt genoemd. 🙂

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button