Sport

RCDH gastheer van landelijk rugbytoernooi voor de jeugd

Advertentie:

Den Helder – Rugby Club Den Helder organiseert zaterdag 18 mei een rugbytoernooi op de Linievelden. Jeugdige rugbyers uit heel Nederland zullen naar Den Helder afreizen voor dit NK7 rugbytoernooi.

NK7 wordt gespeeld met twaalf man, waarvan zeven man actief deelnemen in het veld. Het tempo ligt hoog waardoor het een dynamisch spel is. De basisregels van rugby gelden ook bij de NK7’s. Vorige week zaterdag hebben de junioren zich gekwalificeerd om het op te nemen tegen andere teams uit het gehele land en één team uit Duitsland. In totaal zullen er zestien teams in vier poules strijden om een finaleplek. De teams strijden eerst in hun eigen poule voor een kwalificatie, waarna verder gestreden wordt om het nationaal kampioenschap. De junioren van Schagen en Den Helder doen ook mee. Het toernooi vindt van 10:00 tot 17:00 uur plaats op de Linievelden.

Dit toernooi is door Rugby Nederland aan RCDH toegewezen om te hosten. “Wij danken Rugby Nederland voor deze mooi kans”, vertelt penningmeester Carolien van Koningsbruggen-Spanjer. “Het is dan ook een mooie sportieve, respectvolle teamsport en wij raden iedereen aan te komen kijken! Ook danken wij HSC Hermes, onze partner op de Linievelden, voor het beschikbaar stellen van hun kleedkamers.”

Meer informatie
Geïnteresseerden die een keer rugby willen proberen, zijn van harte welkom bij RCDH. “Dinsdagavond vanaf 18:30 uur vanaf de leeftijd vier jaar. De Senioren 18+ trainen vanaf 19:30 uur. U, je of jullie zijn van harte welkom. Let’s try rugby!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button