Sport

Recordaantal deelnemers voor jeugdtoernooi bij vv Succes

Advertentie:

Hippolytushoef – Het jubilerende vv Succes is zaterdag 18 mei gastheer van het jaarlijkse Verheul-Alpina jeugdtoernooi. Met meer dan vijftig deelnemende teams uit de omliggende gemeenten is dit het grootste jeugdtoernooi in de regio. Het belooft dan ook weer een mooie dag te worden die bol staat van de streekderby’s.

Dit jaar zullen meer dan zeshonderd spelers hun talenten laten zien, waarmee het aantal deelnemers naar een recordhoogte is gestegen. Het Verheul-Alpina jeugdtoernooi is daarmee dit jaar tevens een mooie aanvulling op het feestweekend van Succes, dat vrijdag 17 mei haar honderdste verjaardag viert. Het programma met alle wedstrijden is eenvoudig te volgen via de toernooiwebsite.

Naast het jeugdtoernooi is er zaterdagmiddag nog een toernooi voor senioren en oud-leden van Succes. De dag wordt afgesloten met een feestavond waar iedereen uiteraard welkom is. Ook zondag is er nog volop activiteit aan de Belterlaan. Het programma begint met een demonstratiewedstrijd van de Walking Football, gevolgd door een benefietwedstrijd van de Wieringer All-Stars tegen de Creators FC, een team van bekende YouTube-sterren en influencers. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Spieren voor Spieren. Succes-clubleden Marcel en Sven Den Hollander hebben een spierziekte waar nog altijd geen medicijn of behandeling voor is. Meer informatie over deze benefietwedstrijd is te vinden op de website van Creators FC.

Het toernooi door de jaren heen
De eerste editie van dit jeugdtoernooi vond plaats in 1999. Het heette toen nog het Wieringermeertoernooi en werd georganiseerd voor de jeugd tot en met dertien jaar van de verenigingen CV Wieringermeer, DWOW, Flevo en Kreileroord. In 2012 kwamen Wiron en Succes daarbij, waardoor het toernooi nog meer een regionaal karakter kreeg in een gebied waar al veel door de verenigingen wordt samengewerkt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button