Hollands Kroon

Fietsen over de Wierdijk, met onderweg enige obstakels

Advertentie:

Hollands Kroon – Wie komende zomer wil genieten van de fietspad route over de Wierdijk, op het voormalige eiland Wieringen, moet rekening met houden met enige obstakels.

Aan de kant van De Haukes is een stuk afgesloten in verband met de nieuwbouw en vergroting van het gemaal De Hoelm. Dit gemaal is volgens Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan het eind van zijn levensduur en moet daarom de komende maanden worden vervangen. Een omleidingsroute is aangegeven. Verder komen fietsers onderweg op het fietspad enkele wildroosters tegen die in dit geval, zoals de naam suggereert, geen wilde dieren maar schapen op hun eigen territorium moeten houden.

Hierdoor kunnen fietsers onderweg nogal wat van deze dieren tegenkomen die niet echt onder de indruk zijn van de langsrijdende fietsers. Zij blijven lekker liggen of staan en fietsers zullen er echt voorzichtig langs moeten rijden. Prachtig natuurlijk dat deze dieren van zo dichtbij te benaderen zijn, enig nadeel is dat goed moet worden uitgekeken waar wordt gefietst, want de schapen laten nogal wat achter op het pad.

Het fietspad dat twee jaar geleden is geopend loopt van De Haukes naar Oosterland. Onderweg is veel flora en fauna te bewonderen en er staan verschillende informatieborden over de omgeving. Meer informatie over het fietspad over de Wierdijk: https://www.regionoordkop.nl/26/08/2021/fietspad-langs-wierdijk-officieel-geopend-video/

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button