Den HelderJeugd

Leerlingenraad Haven 48 regelt Buitenspeelkoek voor alle basisschoolleerlingen in Den Helder

Advertentie:
De lekkere, energierijke Buitenspeelkoek. (DHfoto)

Den Helder – De actieve en ambitieuze leerlingenraad van basisschool Haven 48 bedacht het en regelde het: op de nationale buitenspeeldag kregen alle leerlingen van basisscholen in Den Helder en Julianadorp een Buitenspeelkoek. Bakkerij Dunselman ontwikkelde de lekkere en energierijke volkoren koek met chocolade en cranberry. Het idee achter deze actie is simpel: ga niet achter je schermpje zitten maar neem de lekkere koek mee en ‘Hup! Lekker naar buiten!’

“Ze zijn ambitieus en hebben geweldige ideeën, Covid gooide nog even roet in het eten maar ze pakten daarna de draad weer enthousiast op” aldus directeur Debby de Roos. Vaak waren er ideeën voor binnen in de school maar deze leerlingenraad wilde gelijk iets met de buitenruimte. Niet alleen een plek als leuk schoolplein maar een aantrekkelijke speelplek voor alle kinderen uit de wijk. De leerlingenraad had hier zelf zeker ideeën voor, maar ze trokken ook de wijk in om aan andere kinderen te vragen wat ze leuk zouden vinden, vertelt de trotse directeur.

De buitenspeelkoek werd goed ontvangen (DHfoto)

Stijn, Bente en Demi uit groep 7 en Elise Yuna en Jessy uit groep 8 zijn erg blij met het nieuwe plein. Dat was echter niet hun enige idee. De Buitenspeelkoek werd bedacht en gemaakt met een heuse bakkerij. Alle basisscholen uit Den helder en Juliandorp mochten hier dus woensdag van proeven en eigenlijk zouden ze het liefst de koek landelijk gaan invoeren. Zelf bezorgen door heel Nederland lijkt de leerlingen best gaaf, maar ze realiseren zich gelijk dat daar wel heel veel tijd in gaat zitten.

Spaarsysteem
Na de lancering op 14 juni is de Buitenspeelkoek te koop in de winkels van Bakkerij Dunselman en na de zomervakantie is de koek door scholen ook via de website te bestellen. Daarbij wordt een online spaarsysteem ingevoerd. Door de unieke code op de verpakking te registreren kunnen er leuke buitenspeelprijzen worden gespaard voor de eigen school. Het gespaarde tegoed kan dan worden gebruikt om buitenspeelmateriaal aan te schaffen.

Sinds een jaar zit Demi dus in de leerlingenraad. Ze was één van de drie kandidaten die meedeed aan de verkiezing voor kinderburgemeester. Alle drie de kandidaten gingen, na heuse verkiezingen, automatisch in de leerlingenraad. Stijn werd zelfs verkozen tot kinderambassadeur voor de gemeente. Demi is trots op wat ze bereikt hebben en geeft toe dat ze het best druk met het schoolplein en de koek gehad hebben. Nieuwe ideeën zijn er zeker wel, zoals een groentetuin, de saaie buitenmuren opleuken met een regenboog en een kapstok met voor iedereen een haakje op naam. Demi luistert graag naar de ideeën van haar medeleerlingen en ze verwacht dat die vast ook nog wel met hele leuke dingen gaan komen.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button