Texel

Nieuwe bordjes in kruidentuin Texelse Oudheidkamer

Advertentie:

Texel – De kruidentuin van de Oudheidkamer biedt ruimte aan wel honderd verschillende soorten kruiden. Elke plant heeft een eigen toepassing. De meeste zijn eetbaar, vele hebben een geneeskrachtige werking. Vanaf nu kunnen bezoekers van het museum op een bordje bij elke plant lezen waarvoor het betreffende kruid kan worden gebruikt.

Nieteke Roeper zorgt al jaren voor de tuin en heeft veel kennis van kruiden en hun toepassingen. In de Oudheidkamer was altijd al een boekwerk van haar hand beschikbaar, waarin bezoekers meer kunnen lezen over de verschillende planten in de tuin. De informatie op de bordjes is in feite een verkorte versie hiervan, waardoor het nog makkelijker is om iets over de kruiden te weten te komen. Wie zich verder wil verdiepen, kan alsnog het boekje pakken; dat blijft gewoon beschikbaar.

Nieteke heeft de tuin van de Oudheidkamer jarenlang samen met Gerda Bloem verzorgd. Tegenwoordig werken Lydia Verwey en Annemieke Boelkens ook mee. Het werk van de tuinvrijwilligers levert elk jaar weer een prachtige tuin op, vol bloemen, kleuren en geuren. Bezoekers van de Oudheidkamer waarderen deze groene oase enorm, zeker in deze tijd van het jaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button