JeugdKop van Noord-Holland

Peuter4Daagse overtreft alle verwachtingen

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – De Peuter4Daagse heeft dit jaar alle verwachtingen overtroffen. Meer dan 1300 jonge wandelaars uit de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen deden mee aan het gezellige en sportieve evenement.

Op 13 mei begon de peuterversie van de Avondvierdaagse in Julianadorp. Sindsdien hebben de jonge wandelaars al vele kilometers afgelegd. Dit jaar was er een bijzondere samenwerking tussen diverse kinderdagverblijven en verzorgingshuizen, waarbij ouderen een actieve rol speelden door water en fruit uit te delen aan de jonge wandelaars. Naast de kinderdagverblijven hebben ook gastouders deelgenomen aan de Peuter4Daagse.

De grote interesse in de Peuter4Daagse kwam als een verrassing voor JOGG-regisseur Jessica Glasbergen. “Tweemaal heb ik medailles bijbesteld omdat de aanmeldingen maar bleven binnenstromen,” aldus Jessica. Tijdens de Peuter4Daagse wandelen peuters vier dagen een kwartier rondom hun opvanglocatie. Na deze vier dagen ontvangen ze een welverdiende medaille.”

Door het succes van de Peuter4Daagse heeft de Avondvierdaagse in Den Helder speciaal voor de jongste lopers een route van 2,5 kilometer toegevoegd. Dit maakte het voor de kleintjes mogelijk om mee te doen aan het grote wandelfestijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button