Kop van Noord-Holland

Promotie Event Techniek: Continuïteit en groei dankzij provinciale steun

Advertentie:

Regio Noordkop – De provincie Noord-Holland heeft aangekondigd de komende vier jaar het Promotie Event Techniek (PET) te sponsoren. Dit evenement is bedoeld om jongeren en hun ouders te informeren en te enthousiasmeren voor een opleiding en/of baan in de techniek.

Het promotie-evenement techniek (PET) brengt kinderen al vanaf het basisonderwijs (groep 7 en 8) in contact met techniek in de breedste zin. Techniek is overal: aan de hand van de 7 Werelden van Techniek zien leerlingen hoe techniek in onze samenleving is verweven. Ze krijgen niet alleen promotiemateriaal mee naar huis, maar kunnen ook veel dingen doen die te maken hebben met techniek en wetenschap. Regionale en nationale organisaties en bedrijven bieden tijdens een PET mooie activiteiten en workshops. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een brug of vliegtuig bouwen, metaal detecteren, een VR-bril gebruiken, 3D printen, dakpannen leggen, Minecraften, tegels zetten, een robot programmeren, rookmaskers testen bij de brandweer en nog veel meer.

Belang van techniekpromotie
Gedeputeerde Esther Rommel zegt: “Zonder goede vakmensen lukt het niet om plannen op het gebied van duurzaamheid en energietransitie te realiseren. Daarom zetten we alles op alles om technische beroepen onder de aandacht te brengen. De provincie draagt de komende vier jaar graag financieel bij.”

Erik de Mink, regiocoördinator voor Noord-Holland, voegt daaraan toe: “Wij zijn blij dat de provincie Noord-Holland het contract met vier jaar heeft verlengd. Dit zorgt voor continuïteit in onze programmering en is een mooi signaal naar onze partners in de regio’s met wie wij samen al die PET Events organiseren. Samen zorgen we ervoor dat jongeren een mooie techniekbeleving hebben. Positieve techniekbelevingen vergroten de kans dat jongeren voor een techniek- of bètaprofiel gaan kiezen in het voortgezet onderwijs. Er is grote vraag naar technici gezien de maatschappelijke uitdagingen die er zijn. Wij bereiken jaarlijks bijna 30.000 leerlingen met onze activiteiten. Mede dankzij deze contractverlenging kunnen wij ook de komende vier jaar hieraan een belangrijke bijdrage leveren.”

PET in 2024-2025
Op 30 mei vond in Schagen het eerste Promotie Event Techniek (PET) Kop van Noord-Holland plaats in het Regius College in Schagen, waar zo’n 1000 bezoekers op af kwamen. De komende jaren gaat het PET afwisselend naar Wieringerwerf en Den Helder. Er zijn PET’s in de hele provincie, waaronder Alkmaar, West Friesland (2x), IJmond, Waterland, Zaanstad, Haarlem, Haarlemmermeer en Gooi & Vechtstreek. Scholen kunnen gratis deelnemen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button