Den Helder

De bourgondiërs, signeersessie in Kade60 druk bezocht

Advertentie:

Welke sterren er aan tafel zaten in Kade60 zaterdagmiddag zal menig bezoeker zich hebben afgevraagd. Aan de stamtafel werden boekjes verkocht en gesigneerd. Wat blijkt, het zijn plaatselijke sterren die in het zonnetje staan. bourgondiërsBourgondiërs Bert en Jo Aggenbach werden door creatief duizendpoot IJf Blokker omgetoverd tot striphelden. Hier werd een boekje van gemaakt en verkocht voor maar €7,50. Dat is al best goedkoop zou je denken, maar €1,50 van de verkoopkoop prijs wordt ook nog geschonken aan het plaatselijke Hospice.

De aanloop bij Kade 60 was groot met zo’n kleine honderd op voorhand bestelde boekjes. En had je het gesigneerde exemplaar in handen kon je ook nog even met IJf Blokker op de foto.

Strip
De creatieveling IJf Blokker woont in Den Helder en komt regelmatige de lokale bourgondiërs Aggenbach tegen. In zijn hoofd ontstond een idee voor een strip en Bert en Jo waren gelijk enthousiast. En eerlijk is eerlijk, wie de Aggenbachjes kent zal ze omschrijven als bourgondiërs die genieten van het goede leven. Dat Blokker ze ook mooi als stripfiguur neer kan zetten maakt het helemaal af. En natuurlijk kunnen we zo’n verhaal maar op één manier afsluiten, proost!

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button