Den Helder

Kampeerders genieten op Buurtcamping in Mariëndal

Advertentie:

Drie dagen kamperen in de natuur van Mariëndal, vrijdag ging de buurtcamping in Den Helder van start. De buurtcamping is een landelijk initiatief en is in Den Helder opgepakt door Irene Jonkheer van de stichting KCS4Kids. Het doel van de buurtcamping is kamperen voor minder bedeelden en betalende kampeerders, mogelijk gemaakt door vele handen van vrijwilligers. Na de voorbereidingen is de camping vrijdagmiddag van start gegaan. Er is veel georganiseerd en vele bedrijven en instellingen verlenen hun medewerking.

Kampeerders
Zo’n vijfenveertig kampeerders zijn aanwezig en hebben hun tenten opgezet op het kampeergedeelte. De centrale plek is naast het strandje van de zwemvijver in Mariëndal. Hier wordt met elkaar gegeten en gerecreëerd. Vele wandelaars trekken aan de buurtcamping voorbij en vanuit de buurt komen toch ook veel mensen even kijken naar het reilen en zeilen. En hoe leuk is het als je voor je tent staat te praten en er ineens een rijtje paarden aan je voorbij trekt. Zowel de ruiters als de kampeerders zagen er de lol wel van in.

Activiteiten
Er wordt van alles georganiseerd, van live muziek tot een vossenjacht voor de jeugd. In het programma is te zien dat er alle dagen de hele dag door activiteiten zijn, waarin sport en spel een groot aandeel hebben. Alles wordt ondersteund door vrijwilligers, vanuit het Wijkhuis in Nieuw Den Helder en de City Life Church komen de meeste helpende handen. Maar ook via de website hebben zich verschillende vrijwilligers aangemeld.

Atikara
De indiaanse naam van Klaas de Graaf is Atikara en betekent “Jongen die met de dieren spreekt”. Hij is door de organisatie uitgenodigd om deze dagen met zijn Tipi op het terrein aanwezig te zijn. De hele dag komen de kinderen bij hem langs en hij vertelt graag zijn verhalen over de vredespijpen, trommels en andere attributen die in zijn tent aanwezig zijn. De kinderen luisteren graag naar zijn verhalen en hoe leuk is het als hij in zijn Tipi een vuurtje maakt volgens oud gebruik.

buurtcamping

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button