Kop van Noord-Holland

PWN start proef met lagere waterdruk

Advertentie:

Regio – Drinkwaterleverancier PWN start een proef met een lagere stabiele waterdruk. Dat laat het bedrijf weten aan klanten in de regio die hiermee te maken krijgen. De proef vindt plaats gedurende de maanden juli en augustus.

“PWN levert al meer dan 100 jaar betrouwbaar drinkwater in Noord-Holland. Wij besteden dan ook veel zorg en aandacht aan het zuiveren, produceren en distribueren van drinkwater”, zo valt te lezen in een mail die klanten vrijdag kregen. “De tijd waarin wij leven vraagt van ons dat wij kijken naar hoe dit zo duurzaam mogelijk kan. Een van de manieren om onze duurzaamheid te vergroten, is door de uitstoot van CO2 te verminderen. Wij kunnen deze uitstoot laten afnemen door gedurende de hele dag de waterdruk bij de klant te stabiliseren op een iets lager niveau. Wij starten hiervoor een pilot in juli en augustus.”

PWN stelt dat de klant hier, als het goed is, niets van merkt, of in elk geval weinig. “De waterdruk die wij leveren is nog steeds ruim boven de norm die hiervoor landelijk is afgesproken en heeft geen enkele invloed op de waterkwaliteit.” Wie toch verschil merkt wordt verzocht dit te laten weten via www.pwn.nl/contact.

Op het moment dat de pilot succesvol is, wordt de stabiele waterdruk gehandhaafd.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button