Den HelderHollands KroonSchagenSport

Sportakkoord helpt bij actieplan verenigingen

Regio Noordkop – De lokale Sportakkoorden zijn in het leven geroepen om verschillende initiatieven uit de sport- en gezondheidswereld te ondersteunen met ondersteuning of financiële middelen. De eerste initiatieven zijn inmiddels al ten uitvoer gebracht. Helaas gooide de komst van Covid-19 roet in het eten en kwamen sportaanbieders en welzijnsorganisaties stil te liggen. Dus ook veel goede ideeën. Nu er weer meer mogelijk is, pakken de coördinatoren de draad weer op.

Organisaties worden opgeroepen nieuwe ideeën in te dienen en eerder ingediende actieplannen tegen het licht te houden. Alle aanvragen worden zorgvuldig bekeken door een klankbordgroep of adviescommissie. Zij beoordelen of de ideeën doorgang kunnen vinden.

Budget
“Voor sommige ideeën is een budget beschikbaar, maar dat is lang niet bij alle actiepunten nodig. Dan hebben we het over de uitvoering van een actiepunt. Dus als je een nieuwe voorzitter zoekt, kun je geen gebruik maken van dat budget. Maar bijvoorbeeld wel als je een clinic wil geven met je vereniging”, aldus Lydia van Noord, coördinator in Den Helder.

De nieuwe ronde voor het indienen van een actiepunt loopt tot eind augustus. “Iedereen die eerder punten voor een van de lokale Sportakkoorden heeft ingediend, willen we vragen eens te kijken of ze nog opgepakt of uitgevoerd kunnen worden. Want dan nemen we die uiteraard ook mee in de nieuwe ronde. Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat het proces na augustus ophoudt”, verteld Lydia.

Aanmelden
Alle informatie over de lokale Sportakkoorden is te vinden op de sites. Voor Den Helder sportakkoord-denhelder.nl. Voor Schagen sportakkoord-schagen.nl. Voor Hollands Kroon sportakkoord-hollandskroon.nl.

Meer weten? Neem contact op met Lydia van Noord voor Den Helder coordinator@sportakkoord-denhelder.nl of met Nanda Timmerman coordinator@sportakkoord-schagen.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button