JeugdSchagenVideo

Op het nippertje toch nog een timmerdorp in ’t Zand (video)

’t Zand – Een hoop kabaal aan de rand van ’t Zand. De ijsbaan is omgetoverd tot één grote bouwplaats voor het jaarlijkse Timmerdorp. Tot grote vreugde van de kinderen en de vrijwilligers, want het was nog even spannend of het feest door kon gaan. Afgelopen vrijdag kwam het verlossende woord en inmiddels staat er een complete houten stad.

“Zo konden alle zagen, hamers en spijkers toch nog uit de kast”, vertelt Sigrid Vaars van het Timmerdorp ’t Zand. “Het was al zo’n domper dat het vorig jaar niet door kon gaan en toen kwamen ze vrijdag met nieuwe maatregelen. We zijn zo blij dat we toch mogen, iedereen is enthousiast. Het hele dorp heeft het er over.”

Dean werkt met zijn vrienden aan een olympisch museum, want het thema is Olympische Spelen 2021 – later deze maand. “Ik vind het leuk dat we weer meer bij elkaar mogen zijn en timmeren vind ik leuk.” Dat zegt ook Dani. Zij maakt met haar vriendinnen een Timmerturnhal, compleet met EHBO. Dat ze net vakantie hebben en meteen hard aan het werk moeten, vindt ze niet erg: “Het was jammer dat we het vorig jaar niet konden doen en nu gelukkig wel.”

Vier sterren
Chay en Viggo hebben alle vertrouwen in hun Olympisch museum.
Chay: “Hoeveel sterren zou jij geven, Viggo? Maximaal vijf.”
Viggo: “Ik denk vier, want hij is ook weer niet zo goed en er moet nog wel wat gebeuren.”
Chay: “Ik denk wel dat het vier sterren waard is. We zijn hard aan het werk. Ik geef het wel een ruim voldoende.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button