DefensieOverige

Marinekalender 2023 is verschenen

Advertentie:

Julianadorp – Gepensioneerd marine-officier Jan Kaauw brengt al enige jaren de Marinekalender uit. De amateur marinehistoricus weet ieder jaar weer interessante items te vinden met elke maand een eigen onderwerp. De oplage is 600 exemplaren. Met de netto-opbrengst steunt Kaauw goede maritieme doelen. Dit jaar is de oude mijnenveger Hr. Ms. Roermond aan de beurt. Zij is eigendom van de Zeeverkenners in Lemmer.

Wie de kalender komt afhalen bij Jan thuis kan voor €10 eigenaar van een Marinekalender worden. Per post wordt deze voor €14 opgestuurd. Betaling kan via NL16 INGB 0001 8964 70 ten name van J.H. Kaauw. De kalender is te bestellen via https://marinekalender.nl. Voor verdere informatie en afspraken om een kalender aan huis af te halen marinekalender@gmail.com.

Onderwerpen voor het komend jaar zijn onder andere: De artillerie en radarschool (ARGIS), de A-klasse mijnenvegers die in het voormalig Nederlands Oost Indië actief waren en de fantasieloze benamingen kregen van Hr. Ms A tot en met D, de landingsvaartuigen van het type LCPV Mk II, de Hawker Sea Fury gevechtsvliegtuigen die in 1948 op Hr. Ms. Karel Doorman werden gestationeerd, Nederlandse marine sabels, klewangs en enterwapens, de marinierskapel die op 1 augustus 1945 bij Koninklijk Besluit werden ingesteld, de vuurtoren Lange Jaap en zeeschilder Joes Wanders. Het geheel wordt gelardeerd met foto’s en afbeeldingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button