Den Helder

Jolanda neemt na 40 jaar afscheid van basisschool De Windwijzer

Adverentie

Den Helder – Na veertig jaar dienstverband bij RKBS De Windwijzer gaat Jolanda Verbrugge deze zomer met pensioen. Om de afzwaaiend leerkracht te bedanken, stond de basisschool aan de Pasteurstraat vrijdag in het teken van haar afscheid. Collega’s, leerlingen en ouders toonden massaal hun waardering voor Jolanda’s jarenlange inzet.

De werkdag van Jolanda begon vrijdag even iets anders dan normaal. Toen ze haar voordeur uitstapte stond er namelijk een fraaie cabrio op de stoep om Jolanda naar haar werk te brengen. Eenmaal aangekomen bij het schoolgebouw in de Geleerdenbuurt stond haar een warm onthaal te wachten. De hele school was namelijk naar buiten uitgerukt om haar welkom te heten op deze bijzondere dag. Dat was slechts het beging van de dag. De leerlingen hadden een stukje voorbereid om haar te bedanken voor bewezen diensten. Zo pakte de ene uit met een speciaal bedankfilmpje en had de ander een dansje voorbereid. Ook (oud-)leerlingen en ouders spraken in het oudercafé hun dankbaarheid uit naar Jolanda.

 

De schooldag eindigde met een meterslange erehaag over het hele schoolplein. Alle klassen en collega’s waren opgetrommeld om haar een heel warm afscheid te geven. De jongste leerlingen hadden bellenblaas gekregen en bliezen zo Jolanda haar pensioen in. Nadat de kinderen drie keer in koor oorverdovend ‘hieperdepiep hoera’ riepen, was het tijd om de schooldag af te sluiten.

“Ik wist alleen dat ik ’s ochtends van huis opgehaald zou worden”, vertelt Jolanda. “Verder had ik geen idee wat er vandaag ging gebeuren. Ik houd er niet zo van om in de spotlight te staan, maar nu ontkwam ik er natuurlijk niet aan.” Jolanda gaat nu haar pensioen in. “Ik ga het onderwijs missen, maar vind het ook wel lekker om van mijn vrije tijd te kunnen genieten. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button