Kop van Noord-HollandVideo

Sloten zorgen bij Hoogheemraadschap voor dilemma: maaien of niet maaien (video)

Advertentie:

Noordkop – Waterplanten in de sloten van de Noordkop zorgen voor een dilemma bij het Hoogheemraadschap. Ze zorgen voor overlast bij watersporters en belemmeren de doorstroming van de sloten, maar aan de andere kant zuiveren ze het water en zijn ze van belang voor de biodiversiteit en het waterleven. De planten groeien echter zo snel dat er gemaaid moet worden, anders is de doorstroming op veel plekken niet voldoende. Maar hoeveel dan? Regio Noordkop ging op onderzoek uit.

Voor de zonnebaders en badgasten heeft het de afgelopen weken nét iets te veel geregend. Maar voor de natuur en de landbouw is het juist fijn. Bij overmatige regenval gaan er bij het Hoogheemraadschap alarmbellen af, want al die druppels moeten natuurlijk goed afgevoerd worden. Daarin zijn de sloten, die zo mooi het Hollandse landschap doorkruisen, van levensbelang. Niet alleen voor watermanagement trouwens, ook voor de natuur.

Bekijk de video:

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button