Den Helder

“Beroving station Zuid is incident”

Adverentie

De beroving van een 57-jarige vrouw, afgelopen weekend in het tunneltje van treinstation Zuid, is een incident en geen reden om nu opeens extra beveiliging te realiseren. Dat valt op te maken uit de woorden van NS-woordvoerster Carole Belderbos. Tegen LOS Mediapartner NH meldde zij: “Heel vervelend, maar dit is de eerste keer in jaren dat dit op het station gebeurt. Er is vorig jaar een proef geweest met camera’s op de perrons, die is gestopt omdat er geen incidenten zijn geregistreerd.”

Overigens gaat een andere lang gekoesterde wens van reizigers volgende maand wel in vervulling; de liften op Zuid worden dan in gebruik genomen. Vorig jaar is begonnen met de werkzaamheden, maar vanwege leveringsproblemen bij de leverancier werd de daadwerkelijke plaatsing telkens uitgesteld. Nu lijkt het er dus echt aan te komen.

“Ook de trappen naar de perrons en de tunnel worden dit jaar nog opgeknapt”, zegt de NS-woordvoerster. “Hiermee moet het gevoel van veiligheid op het station, dat dit jaar door treinreizigers nog werd beoordeeld als slechtste van Nederland, te verbeteren. NS, gemeente en politie werken al een tijd nauw samen op dit gebied.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button