Den HelderZakelijk

Café Bom dia als eerste open in Halte Bellevue

Den Helder – Marco Couto Martins is in Den Helder bekend van zijn kleine koffietruck. De uit Portugal afkomstige ondernemer levert dan ook al jaren een lekker kopje koffie op markten en evenementen. Treinreizigers die ‘s morgens op station Zuid instapten, maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om nog even een bakkie te scoren voor de reis begon.

Met dit succes op zak neemt de ondernemer nu de volgende stap en opent samen met partner Ilse Riteco een eigen zaak. Donderdag 11:00 uur gingen de deuren open voor het publiek. Als eerste starten zij in het fraaie Halte Bellevue. Dit gebouw heeft de vorm van het oude station van Den Helder en de naam van het afgebroken Hotel Bellevue dat ooit op die plaats stond. Het terras bij Bom dia is nu tijdelijk met rubber matten aangelegd, maar zal binnenkort voor het hele gebouw bestraat zijn.

Straatbeeld Lissabon
Marco en Ilse zijn drie weken bezig geweest om alles gereed te krijgen voor de opening. Binnen is een gezellige Portugese sfeer gecreëerd. De achterwand met schuifdeur is voorzien van een zonnig straatbeeld uit Lissabon. Op de toonbank staat een prachtige antieke kassa en in de vitrines zijn de verschillende etenswaren opgesteld. Naast de keuze in diverse koffievarianten is het nu ook mogelijk om Portugese gebakjes, broodjes, tapas, wijnen en bieren te bestellen.

Deze stap betekent wel dat het koffietruckje niet meer bij station Zuid zal staan. Wel zal Marco nog te vinden zijn op markten en evenementen. Het blijft ook mogelijk om hem compleet met truck in te huren. Vlak na de opening zat het terras al lekker vol en kwamen vooral familie en vrienden even langs om het stel succes te wensen. Een paar vriendinnen van Ilse hadden zelfs een originele klerenhanger van Hotel Bellevue in een presentje verwerkt. Zo is Den Helder weer een uniek tentje rijker.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button