112Maritiem

Kanoërs gered door helikopter in training

Advertentie:

Den Helder – Een kanoër is donderdagavond bij Huisduinen uit zee gered door KNRM-personeel dat met een helikopter van de Kustwacht toevallig aan het trainen was. De kanoër kwam samen met een ander in de problemen, waarna de helikopter een van de twee kon redden. De andere kanoër werd door een passerend schip opgehaald. Toen de boten van de KNRM op Texel kwamen aangesneld op de plek van de melding, stonden de kanoërs alweer op de kant.

Woordvoerder Edward Zwitser van het KNRM zegt tegen NH Nieuws dat ze bezig waren met een oefening toen er een melding werd gedaan. “Omdat we bij Texel bezig waren met een oefening zijn de boten van Texel op de melding afgekomen. Zij waren op dat moment sneller ter plaatse dan de boten uit Den Helder. Een van de kanoërs is met de helikopter naar de kant gebracht, de andere werd opgepikt door een ander schip.”

Helikopter
“Al onze stations hebben trainingsavonden met de helikopter van de Kustwacht. De training is na de melding weer doorgegaan. Als de helikopter er is, moet je er ook gebruik van maken.” Met de kanoërs is het goed afgelopen, zij zijn naar de kant gebracht. Hoe het de kano is afgelopen, is niet bekend.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button