Hollands Kroon

Weer veilig zwemmen op Lutjestrand

Advertentie:

Westerland – Er kan volgens de website van zwemwater.nl weer redelijk veilig worden gezwommen op het Lutjestrand aan het Amstelmeer. Dit stuk strand is vooral ouderen met kinderen in trek, omdat zij hier veilig kunnen zwemmen doordat een gedeelte in het water door een steiger is afgesloten.

Vorige week gold er nog een waarschuwing voor algen, maar deze is nu opgeheven. Het water blijft nog wel blauwalg-gevoelig. De gemeente heeft enkele maanden geleden met het plaatsen van de steiger een pompinstallatie aangebracht waarmee het water in beweging blijft. Op deze manier krijgt de blauwalg geen kans om zich in het water te nestelen.

De installatie bevindt zich nog wel in een proefperiode maar de vooruitzichten zijn goed. Zowel het Lutjestrand als het naastgelegen surfstrandje zijn zeer populair onder de bevolking en ook de toeristen weten de weg hiernaar toe steeds beter te vinden.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button