Texel

Feestelijk onthaal voor 3000e bezoeker Texelse Oudheidkamer

Adverentie

Texel – De familie Heijboer uit Amersfoort kreeg afgelopen donderdag een verrassing bij hun bezoek aan de Oudheidkamer op Texel: ze waren de 3000ste bezoeker! Dat betekende een feestelijk onthaal in het kleine, knusse museum in Den Burg.

De familie, bestaande uit vader Jan, moeder Annette en dochter Julia, zijn echte museum- en Texelliefhebbers. Vorig jaar waren ze al van plan geweest om naar de Oudheidkamer te gaan, maar toen was het er niet van gekomen. Een bezoek aan het museum stond dit jaar dan ook bovenaan hun lijstje.

Henk Snijders is al vele jaren vaste vrijwilliger bij de Oudheidkamer. Hij had toevallig ‘dienst’ toen de teller op 3000 bezoekers kwam te staan. Vrijwilligerscoördinator Kelly Lexmond was ook aanwezig om de familie te ontvangen met een tasje met cadeautjes. Hierin zaten onder andere zelfgemaakte producten van kruiden uit de tuin van de Oudheidkamer.

Meer bezoekers
De Oudheidkamer heeft dit jaar tot nu toe een vijfde meer bezoekers mogen ontvangen dan vorig jaar. Dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers is het museum van maandag t/m zaterdag open. Zo kunnen ook mensen die er toevallig langskomen, opeens verrast worden door het mooie museum. De familie Heijboer genoot, na de verrassingsontvangst, van de inrichting van het huis, de tentoonstellingen en de kruidentuin.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button