Uitgaan

Speciaal Willemsoord biertje op 3e KeyKeg Beer Festival

Advertentie:

Voor het derde jaar op rij vindt eind september in de Stadshal van schouwburg De Kampanje in Den Helder weer het KeyKeg International Beer Festival plaats. Voor de liefhebbers de gelegenheid om te proeven, te luisteren en te genieten. Den Helder is op 27 en 28 september de thuishaven voor plaatselijke, landelijke en internationale Craft-bier brouwerijen.

Tijdens deze derde editie zijn 25 lokale, nationale- en internationale toonaangevende bierbrouwerijen aanwezig. Daaronder Brewdog Schotland, de Helderse Jongens, Sancti Adalberti Egmond en Amundsen Noorwegen. Brouwer Buddelship Brauery uit Duitsland komt met een speciaal Willemsoord Bier, de ‘Witte Willemsoord’. Een bier dat de intensiteit van gerookte mouten heeft en erg populair is in Hamburg Duitsland.

Niet alleen brouwers komen naar het festival, ook sake wordt uit een KeyKeg getapt. Verder is op het festival ook een sushibar aanwezig en DOMUS Vini komt speciaal uit Italië om bezoekers Prosecco te laten proeven uit een KeyKegtap. Op het festival mag muziek niet ontbreken en naast enkele dj’s is BOEM! beide dagen aanwezig. In de KeyKegzaal wordt zowel vrijdag als zaterdag een workshop “Oude bieren in een nieuw jasje” gehouden, onder begeleiding van internationaal biersommelier Bart van Kleef.

Het KeyKeg International Beer Festival (toegang vanaf 18 jaar) is vrijdag 27 september van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag 28 september van 13.00 tot 20.00 uur. De toegangsprijs (inclusief proefglas en twee consumptiemunten) bedraagt in de voorverkoop tien euro en aan de deur €12,50. Deelname aan de workshop Bierstijlen kost €10,-.

Meer info op www.facebook.com/keykegs/.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button