Suns winnen van 12-voudig Luxemburgs kampioen

De vernieuwde formatie van de Den Helder Suns heeft in Luxemburg vrijdag twaalfvoudig Luxemburgs kampioen T71 Dudelange met 67-90 verslagen.

De Suns traden aan met zeven spelers, onder andere Dyon Halman (geblesseerd) en Amerikaan Josh Williams maakten geen minuten. Micheal Miller was met 29 punten de absolute uitblinker. Hij speelde bijna 28 minuten en wist een behoorlijk schotpercentage van 72 procent neer te zetten. Met 22 punten had ook Yarick Brussen een belangrijk aandeel in de eindstand.

Het eerste kwart ging nog redelijk gelijk op: 20-18, echter bij rust (36-45) sloegen de Suns een gaatje en geven de voorsprong niet meer uit handen. De eindstand werd bereikt met een voordeel van 23 punten: 67-90.