Hollands Kroon

Informatiebijeenkomsten buurt verduurzamen Hollands Kroon

Hollands Kroon – In Nieuwe Niedorp en Anna Paulowna vinden op maandag 28 en dinsdag 29 september informatiebijeenkomsten plaats. Deze zijn bedoeld voor inwoners die zich klaar willen maken voor de toekomst en een lagere energierekening.

Steeds vaker besluiten mensen zelf de handschoen op te pakken en in actie te komen voor hun buurt. Met elkaar aan de slag gaan is niet alleen nuttig en handig, het brengt buurtbewoners ook dichter bij elkaar. De buurtteams welke ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Zo krijgen zij hulp bij het maken van een buurtplan, het aanvragen van de offertes en het gebruik van de buurkracht-app. Ook ontvangen teams materialen om medeburen te enthousiasmeren mee te doen.

Concrete plannen
De gemeente Hollands Kroon heeft concrete plannen voor de periode 2020-2022. Een samenwerking met onder meer haar inwoners speelt hierbij een relevante rol. Zo zijn er allerlei maatregelen waar inwoners gebruik van kunnen maken om duurzaamheidsambities te realiseren. De samenwerking met Stichting Buurkracht is hier een voorbeeld van.

Maandag 28 september is de eerste informatiebijeenkomst in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79 in Nieuwe Niedorp. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Dinsdag 29 september is de tweede informatiebijeenkomst in MFA De Ontmoeting, Verwachting 1 in Anna Paulowna. Vanaf 19.30 uur zijn bezoekers welkom.

Aanmelden
In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via buurkracht.nl. Alle maatregelen worden nageleefd tijdens de bijeenkomsten. Neem dan contact op met Buurkracht bij verhindering, maar interesse via 088 857 22 00 of support@buurkracht.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button