Den Helder

Piano voor de leerlingen van Scholen aan Zee

Advertentie:

Den Helder – Berrie Woord, bestuurslid van de Helderse Uitdaging, had een prachtige houten piano in zijn woonkamer staan. Die werd alleen niet vaak genoeg bespeeld en dat vond hij toch wel zonde. In plaats van de piano te verkopen besloot hij deze aan te bieden via de Helderse Uitdaging.

De zomervakantie ging net van start toen de piano werd aangeboden, hierdoor was er in het begin weinig animo voor. Manager Cyril Kraak kon niet geloven dat geen enkele vereniging of stichting de piano niet kon gebruiken en daarom besloot zij allerlei organisaties op Facebook te taggen. Uiteindelijk meldden Scholen aan Zee en Zorggroep Tellus zich aan en werd er geloot.

Muziekstudio
Muziekdocent Ronald van Berkel was superenthousiast toen hij hoorde dat de piano naar Scholen aan Zee ging. “In de agora (aula) van het Lyceum aan Zee hebben we een volwaardige muziekstudio gemaakt, waar leerlingen lekker kunnen spelen. De piano is echt een waardevolle aanvulling. Toen de piano op zijn plek stond werd er meteen veel gebruik van gemaakt. Hij klinkt echt fantastisch. De kap van de piano hebben we er voorzichtig afgehaald. De leerlingen zijn namelijk erg gebiologeerd van alle mechanieken in de piano. Het is natuurlijk erg tof om te zien hoe het instrument werkt.”

Berrie Woord kwam langs bij het Lyceum om zelf de muzikale sfeer te proeven. “Leuk om hier weer even terug te zijn, ik heb namelijk zelf op deze school gezeten. Ik heb echt genoten van het mini optreden van Nathan Emmelkamp uit Havo 5. Zo fijn om te zien dat de piano een goede bestemming heeft gekregen en weer volop bespeeld wordt!” Als dank voor de piano ontving Berrie ook nog een mooie bos bloemen van Ronald en Nathan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button