Sinterklaasintocht Wieringen gaat niet door

Hollands Kroon – De traditionele intocht van Sinterklaas en pieten gaat dit jaar ook in Den Oever, Hippolytushoef en Westerland niet door. Vanwege het coronavirus is het organiseren van een evenement waar naar verwachting veel mensen op af zullen komen niet verantwoord, meldt de organisatie.

Het bestuur van de organiserende stichting vindt het besluit vervelend, maar helaas ook onvermijdelijk. Gezien het stijgende aantal corona-besmettingen is de verwachting dat de 1,5-maatregel nog van kracht is in december. Drukte moet worden vermeden, is het devies van medici en de overheid.

Onmogelijk om afstand te houden
“Vanwege de vele bezoekers die de intocht in Den Oever jaarlijks trekt, is het garanderen van de anderhalve meter afstand onmogelijk”, zegt Arnoud Vooijs van de organiserende stichting. Ook speelt mee dat in omliggende plaatsen zoals Den Helder en Wieringerwerf de intochten al zijn afgelast.

“Er zijn signalen dat hierdoor veel mensen uit omliggende plaatsen naar Den Oever zullen komen. Waardoor de basisregels helaas niet kunnen worden gehandhaafd. We hebben daarom in goed overleg besloten dit jaar geen intocht te organiseren,” aldus Arnoud. De organisatie laat weten dat er nog op mogelijke digitale alternatieven wordt gebroed.

Mobiele versie afsluiten