Den HelderVideo

Binnenstad stukje schoner dankzij inzet vuilruimers Stadspartij (video)

Advertentie:

Den Helder – In een ideale wereld gooit niemand afval op straat, belanden lege blikjes en stukjes plastic keurig in de vuilnisbak en is het winkelgebied spik en span. Zover zijn we echter nog niet en dus is het af en toe noodzaak de vuilgrijpers ter hand te nemen. Enkele leden van de Stadspartij voegden dinsdagmiddag de daad bij het woord.

Onder aanvoering van wethouder Pieter Kos ging een klein gezelschap, gewapend met grijpers en vuilniszakken, de straat op. In de binnenstad raapten ze sigarettenpeuken, plastic, piepschuim en zelfs lege drankflessen van de vloer. “We doen dit wel vaker en elke keer in een ander deel van de gemeente”, vertelt commissielid Frank Loman. “De vorige keer waren we bijvoorbeeld actief in de Visbuurt.”

“We lopen dan in tweetallen door de wijk en dat levert in een uurtje toch een paar vuilniszakken vol op”, gaat Loman verder. Sympathieke actie, maar ook de Stadspartij beseft dat het uurtje vuilruimen een druppel op een gloeiende plaat is. “Maar ja, alle beetjes helpen!”

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

1 reactie

  1. De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn blijkbaar in aantocht. Tijd om je als lokale politieke partij op straat te vertonen, liefst onder het toeziend oog van een cameraman van de plaatselijke pers, opdat iedereen weet welk nuttig werk wordt verricht: kijk ons eens goed bezig zijn.
    De komende maanden zullen we niet van dit straattheater verstoken blijven…. De strijd om de gunst van de kiezer barst weer in alle hevigheid los. Laat u niks op de mouw spelden, want ik verzeker u: de belofte van een politicus is van nul en generlei waarde, want zeer beperkt houdbaar…

Wellicht ook interessant

Back to top button